SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skogås-Trångsunds FF
Glädje, gemenskap, respekt

Ny utökad Visselblåsarfunktion
2021-05-07 12:34

Som förening är det viktigt för oss att hela tiden aktivt jobba med vår värdegrund och uppmuntra alla våra aktiva att leva efter våra värdeord. Trots detta kan det vara en utmaning att få alla inom en förening att följa det som vi som förening står, och verkar för.

 

En viktig del i vårt arbete som styrelse i föreningen är att säkerställa ett öppet klimat och bibehålla en god miljö, där medlemmarna tar ansvar och kan känna sig trygga i att föreningen lever upp till sina värderingar. För att ytterligare underlätta transparens och möjlighet att lösa eventuella problem kompletterar vi nu vår interna visselblåsarfunktion med en koppling till Riksidrottsförbundets externa visselblåsarfunktion.  

 

I första hand skall misstankar om missförhållanden (tex trakasserier, mobbing, oegentligheter och säkerhetsrisker) alltid rapporteras till närmaste ledare eller styrelsen men det kan dock finnas känsliga ärenden då man inte vill eller vågar berätta den normala vägen, men ändå vill göra sin röst hörd.

 

Genom visselblåsartjänsten erbjuder Riksidrottsförbundet en möjlighet att konfidentiellt kommunicera misstankar om avvikelser från värdegrunden inom idrotten. Tjänsten är viktig för att minska risker och för att upprätthålla förtroendet för hela idrottsrörelsens verksamhet.

 

Läs mer om vår Visselblåsarfunktion på vår hemsida under Värdegrunder.

 

För eventuella frågor kontakta Annica Axelsson på annica.axelsson@gmail.com


Nyhetsarkiv
Clubdagar Intersport2023-09-26 15:00
2023-09-07 15:36
Värdegrund2023-03-29 13:24
Svenska Mästare2023-03-14 12:22
2021-03-19 12:14
 
Våra sponsorer