SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skogås-Trångsunds FF
Glädje, gemenskap, respekt

Föreningens värdegrunder

Våra värdeord i föreningen är 
Glädje - Gemenskap - Respekt

 

Glädje

Vi älskar fotboll och tränar och spelar med glädje. 
Vi vill att alla ska kunna spela fotboll och ha kul i vår förening.

 

Gemenskap

Vi har en härlig klubbkänsla där vi alla kan känna gemenskap.
Alla är lika mycket värda. 
Vi välkomnar mångfald. 
Vi vill skapa engagemang genom att utbilda våra ledare och tränare så att de kan skapa laganda.

 

Respekt

Vi behandlar varandra med respekt, agerar med ödmjukhet och tänker på vilka ord vi väljer.
Vi bemöter andra så som vi själva vill bli bemötta.

 
 
 
Värdegrundsgruppen
Föreningen har tillsatt en grupp som jobbar för att föreningens värdegrunder sprids i föreningen.
Se mer information om Värdegrundsgruppens arbete under "Övriga grupper".
 

 

Visselblåsarfunktion – Att rapportera missförhållanden

Vi är Skogås-Trångsund Fotbollsförening  - Glädje - Gemenskap - Respekt 

Vi är en förening som består av över 1000 aktiva medlemmar, varav drygt 100 är ledare fördelat på fler än 25 lag. Vi älskar fotboll och spelar med glädje. Hos oss skall alla kunna spela fotboll och ha roligt. Vi har en härlig klubbkänsla där alla kan känna gemenskap, där alla är lika mycket värda och där vi välkomnar mångfald. Vi vill skapa engagemang genom att utbilda våra ledare och tränare så de kan skapa laganda.

 

I Skogås-Trångsunds fotbollsförening behandlar vi varandra med respekt. Vi agerar med ödmjukhet och tänker på vilka ord vi väljer. Vi bemöter andra som vi själva vill bli bemötta. Vi är rädda om våra planer, vår lokal och vår utrustning. Rent spel och ärlighet är en självklar del av vår verksamhet.

 

Vi arbetar aktivt med vår värdegrund för att uppmuntra alla våra aktiva att leva efter våra värdeord. Trots utbildning och uppföljning kan det vara en utmaning att få alla inom en förening att följa det som vi som förening står, och verkar för.

 

Om du, som myndig medlem i Skogås-Trångsund FF eller målsman till medlem som är yngre än 18 år, upptäcker missförhållanden i samband med våra aktiviteter specifikt eller i verksamheten generellt, uppmuntras du till att rapportera detta till föreningen. Observera att det även gäller dig som inte är medlem i föreningen.

 

Genom att rapportera missförhållanden ger du Skogås-Trångsund FF kännedom om eventuella problem i verksamheten och en möjlighet att lösa dessa. Att problem rapporteras ger oss en möjlighet att behålla en god miljö, där medlemmarna tar ansvar och kan känna sig trygga i att föreningen lever upp till sina värderingar.


Exempel på missförhållanden som bör rapporteras är:

  • Om du ser någon som blir, eller om du själv blir, mobbad, kränkt, diskriminerad eller trakasserad
  • En ledare/förälder/spelare/funktionär/anställd uppträder illa och följer inte föreningens mål om att alltid agera schysst
  • Säkerhetsrisker i samband med Skogås-Trångsunds aktiviteter
  • Andra missförhållanden

Vem kontaktar jag?

Anmälan sker till närmaste ledare eller direkt till styrelsen i Skogås-Trångsund FF styrelsen@skogas-trangsundsff.com

 

Vad skall ingå i anmälan?

I anmälan är det viktigt att följande information är med:

  • Information om vad det är som har hänt/pågår
  • Information om när och var det hände/sker
  • Beskrivning av vem eller vilka som var/är inblandade
  • Upplysningar om du tror att detta kan hända igen
  • Bifoga gärna bilder, sms
  • All annan information som du tror kan vara viktig 

Kan jag vara anonym?

Du kan självklart vara anonym i din anmälan men det underlättar om du säger vem du är. Det går att använda en anonym mejladress, ringa anonymt, eller kontakta klubben genom ombud, om du vill ge information om fallet men inte vill ange ditt namn.

 

Extern Visselblåsarfunktion

Det kan dock finnas känsliga ärenden då man inte vill eller vågar berätta den normala vägen, men ändå vill göra sin röst hörd. Genom visselblåsartjänsten erbjuder Riksidrottsförbundet en möjlighet att konfidentiellt kommunicera misstankar om avvikelser från värdegrunden inom idrotten. Tjänsten är viktig för att minska risker och för att upprätthålla förtroendet för hela idrottsrörelsens verksamhet.

Visselblåsarmeddelanden kan lämnas öppet eller anonymt.

 

Här är länk med Information från Riksidrottsförbundets sida där man också gör själva anmälan.

 

När kan jag använda visselblåsartjänsten?

Du kan använda visselblåsartjänsten för att uppmärksamma allvarliga risker som kan skada personer inom idrotten, idrotten som organisation, samhället eller miljön – och då du samtidigt upplever att du inte kan vända dig till din förening.

 

Visselblåsarärenden kan exempelvis handla om:

  • ekonomiska oegentligheter
  • övergrepp
  • trakasserier

Visselblåsningar om doping eller matchfixing hanteras via www.dopingtips.se och www.minmatch.se.

Obs! Du kan inte använda visselblåsartjänsten för att uttrycka missnöje med en förening, arbetsgivare inom idrotten eller relaterade frågor. Sådana ärenden ska du ta upp med föreningens styrelse, aktuellt specialidrottsförbund, arbetsledare eller chef eftersom de inte kan behandlas som visselblåsarärenden.

 

En person som skickar ett meddelande genom visselblåsartjänsten behöver inte ha bevis för sin misstanke. Inga anklagelser får dock göras med syfte att skada eller med vetskap om att anklagelsen är falsk.

 

Så här hanteras ditt meddelande

För att trygga din anonymitet hanteras tjänsten av en extern part WhistleB, Whistleblowing Centre, https://whistleb.com. Kommunikationskanalen är krypterad och lösenordsskyddad.

 

Alla meddelanden behandlas konfidentiellt.

Rapportering i Sverige: Personuppgifter om lagöverträdelse behandlas enbart för nyckelpersoner eller personer i ledande ställning, i enlighet med Datainspektionens riktlinjer.

 

 

 

 
 
Våra sponsorer